Després de la publicació de la sentència, era responsabilitat de la UAVAT i dels lletrats de l’Associació 11-M explicar els extrems de la resolució judicial, les implicacions que aquesta tenia en termes generals i individuals, així com, resoldre els dubtes i emetre les reflexions i consideracions tècniques pertinents.

L’acte de presentació de la sentencia va ser presidit per la Sara Bosch, Presidenta de la UAVAT, acompanyada de la Montserrat Fortuny, advocada laboralista de la UAVAT, Robert Manreique, assessor de la UAVAT, Antonio García, advocat penalista de l’11M, Eulogio Paz, president de l’11-M i Marc Serra, regidor de l’Ajuntament de Barcelona, tot moderat per l’Elisa Micciola, vicepresidenta de la UAVAT.

L’advocat Antonio García va aplaudir que la sentència del 17-A «cridi a l’ordre» per primera vegada, en denunciar que les víctimes han estat les «grans oblidades» en el procés judicial i reconèixer-les com a tals, malgrat que no hi hagi condemnes per assassinat perquè els autors materials de la massacre estan morts.

García espera que aquesta sentència no sigui un «brindis al sol i que es prengui nota d’ella tant en la Fiscalia com en els tribunals», després de celebrar que per primera vegada un tribunal hagi «posat a les víctimes en el lloc que els correspon i es repari el mal causat» pel «maltractament sistemàtic» que han sofert